O! Zastanawia mnie, czemu do tej pory ani jednego komentarza tu nie ma... Pewnie set zginał gdzieś w czeluściach forum
No to ja coś powiem na ten temat (chociaż znawcą nie jestem).
1. Fajny moment. Dobre panoramowanko (chociaż jakbyś jeszcze wydłużył czas to by jeeeeeszcze było fajniej)
2. Cenne zdjęcie. Ostatni start...
3. Ech... mogłeś odczekać jeszcze chwilę, jak koła się oderwą od pasa. Jest też trochę nieostrości, ale nie jest źle
4. Klasyczny lotniskowy strzał. Mam słabość do Antka, więc jestem na tak
5. Też fajny moment. Wiatrakowce to maszyny, które ciężko pokazać w ładny sposób. Ich wirnik obraca się dość wolno i zazwyczaj jest zamrożony (nawet na 1/20s). Znalazłeś na to sposób - pokazałeś go z boku
Do tego atrakcyjności dodaje mała wysokość (pewnie to był start).
6. Bardzo mi się podoba kompozycja i wieloplanowość, chociaż brakuje mi trochę płytkiej głębii ostrości dla podkreślenia wspomnianych planów. Możemy się jedynie domyślać odległości. Chyba mój faworyt w secie.
7. Kolejny klasyk lotniskowy. Łatwo zamknąć śmigiełka, bo obiekt nie ucieka i możemy "szaleć" z czasem
Tyłka nie urywa, ale poprawne zdjęcie
8. To jest mój drugi faworyt (i chyba jednak zwyciężca setu). Bardzo fajne ujęcie. Dobrze, że centralnie (chociaż ja nie lubię centrlanych kadrów). Ja nie potrafię przemóc się, żeby obciąć skrzydła w kadrowaniu, ale tu aż się prosiło o ten zabieg. Bardzo dobre zdjęcie.
9. Dość częsta "poza" tego samolotu. Chyba na każdych pokazach ten pilot zakręca nim w miejscu i nawet stojąc na poziomie zero, widzimy maszynę od góry
Kadr prawidłowy (chociaż obciąłbym minimalnie prawej, ale niekoniecznie), czas ładny (śmigiełka zamknięte), fajnie, że przyciemniłeś niebo po obrzeżach (to zamyka kompozycję), moment też dobry (samolot korzystnie wygląda).
10. Trzeci faworyt (ex equo z 6-tką). Fanie uchwycone i skadrowane. Wirnik pracuje, kadłub jest ostry. Szkoda trochę białego nieba, ale wiem, że nie dało się inaczej. Może jakby ten EC135 był biały to by coś można by podziałać z ekspozycją
Moment idealny!